Drieburcht Sport Tangentkinderopvang

Drieburcht Sport Tangentkinderopvang

KC Sport Drieburcht Tangentkinderopvang
In Tilburg Noord zitten wij al 8 jaar met onze Sport-BSO Drieburcht voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Dit is bij alle ouders wel bekend maar vorig jaar hebben wij ook iets sportiefs opgezet voor de peuters van 2 tot 4 jaar.

Sport Peuteropvang Drieburcht
Sinds september 2022 hebben wij ook een sportieve peuteropvang Drieburcht voor peuters vanaf 2 jaar.  Ze zijn welkom op onze locatie om kennis te maken met allerlei verschillende sporten.

Voorbereiding op school
In de basis is onze peuteropvang vergelijkbaar met andere peuteropvang locaties. We volgen een VE-programma (voorschoolse educatie) en helpen kinderen spelenderwijs op weg naar de basisschool. Er wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan rekenen en taal. Maar het grote verschil is de manier waarop we dit doen. We combineren dit met sport en beweging. We tellen hoeveel ballen we kunnen overgooien, hoeveel er in de mand passen en welke kleuren ze allemaal hebben. En voor de taal stimulans dansen we op muziek en zingen we samen liedjes.

Hoe ziet een ochtend er bij ons uit?
Onze pedagogisch professionals helpen de peuters zich op een gezonde manier te ontwikkelen. Door hun pedagogische achtergrond weten ze als geen ander hoe ze de peuters op een speelse manier kunnen laten bewegen en leren. En onze medewerkers van de bso komen natuurlijk ook regelmatig langs voor een sportief spelletje. In de voorbereiding op school is het ook heel handig voor je peuter om te wennen aan een dagritme. We starten ’s ochtends op tijd met een spel en een gezamenlijke activiteit. Na het fruit eten ga we lekker sporten in de sporthal of lekker buiten. We sluiten de ochtend altijd gezamenlijk af in de kring. We vertellen een verhaaltje of zingen een lied. Tussendoor is er genoeg tijd om te spelen met vriendjes.

Is je interesse gewekt en wil je graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op, we vertellen je graag meer! www.kinderstadtilburg.nl/drieburcht